• July 13, 2024

Soldyrkerne blandt stauderne

Soldyrkere – For de fleste stauder er en solrig have perfekt. Der er utallige soldyrkere, som du kan lave de smukkeste kombinationer med. Skinner solen i din have i mindst fem timer om sommeren? Så har du en såkaldt ‘solrig have’.

Soldyrkere
Der er mange stauder, der godt kan lide varme og tåler tørke. Tænk på sporeblomst (Centranthus), blå tidsel (Eryngium), katteurt (Nepeta), blodstorkenæb (Geranium sanguineum), salvie (Salvia), merian (Origanum) og ildpil (Kniphofia).

stauder
coneflower, echinacea
Leucanthemum og Echinacea

plantetid
Både forår og efterår er glimrende tidspunkter til at give stauder en plads i din have, forudsat at den ikke fryser. Stauder med forskellige blomstringstider giver meget farve og stemning i haven fra tidligt forår til sent efterår. Planternes struktur er fortrinsvis fra lav til høj, så de alle er tydeligt synlige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *