• July 13, 2024

10 planter, der klarer sig godt i lerjord

Planter på lerjord. Når du køber en plante, er der som regel en etiket med information om vandbehov og om planten kan lide skygge eller sol. Højde og blomstringstid er også inkluderet. Hvad der normalt ikke står på etiketten, er hvilken jordtype planten foretrækker. Det er ærgerligt, for den rigtige jordtype er vigtig for alt, hvad der vokser og blomstrer.

I Holland er der groft sagt 3 typer jord. Lerjord, sandjord og tørvejord. I samarbejde med Living Garden Academy er GroenVandaag opmærksom på jordtyper. Denne første episode handler om lerjord.

Planter på lerjord
Ler, især flod- eller havler, er svært at arbejde med. Det kan være ret tungt, og når det regner, er det noget af en udfordring at grave et hul: det sopper til alle sider. Påføring og vedligeholdelse af planter på ler er et arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *