• May 19, 2024

Hækplanter

Måske er den mest åbenlyse grund til at vælge hækplanter frem for en flisebelagt have simpelthen, at hækplanter ser pænere ud. En have med fliser kan være slank og moderne, men også lidt på den kedelige side. Blomstrende hækplanter ser lidt anderledes ud hver sæson, hvilket gør din have til en livlig helhed. En stedsegrøn hæk med iøjnefaldende blomster har omtrent det samme udseende året rundt, men selv der er liv og bevægelse i den. Den vokser og reagerer undertiden også på vejrforholdene.

En hæk i haven får hele huset til at se bedre ud. Det er derfor også en god løsning at gøre huse i et nyt boligområde attraktivt til salg. Murværk på en mur eller installation af et hegn kan virke som en hurtig, nem og økonomisk løsning, men med et antal hurtigt voksende hækplanter kan du også stole på hurtige resultater, der også ser endnu bedre ud. Ligusteren er en populær hækplanteart til dette. Spiller penge ikke en rolle? Så med en færdiggjort hæk har du endda straks en smuk havepartition.

Hækplanter tilbyder fleksibilitet

Efter et stykke tid vil en mur eller et hegn stadig se nøjagtigt ud som når du lægger det op. Det er ikke tilfældet med en hæk. Selv meget langsomt voksende hækplanter, som barlind og buksbom, vokser fortsat hvert år. Hækplanter tilbyder således en fleksibilitet, som andre typer hegn ikke kan give. Bliver din hæk for høj eller for bred? Derefter kan du beskære det lidt lavere eller smallere. Du skal selvfølgelig være opmærksom på plejeinstruktionerne for de hækplanter, du har, men selv da er hækplanter mere fleksible end et hegn eller en mur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *